Koffie thermos
Koffie beyers business meeting

Beyers Koffie brengt out-of-home-activiteiten over naar Miko

Beyers Koffie maakte vandaag bekend dat het zijn out-of-home business heeft verkocht aan Miko, een specialist in koffieservice.

Beyers Koffie werd in 1880 opgericht in Antwerpen en is uitgegroeid tot een van de toonaangevende private label koffiebranders in Europa. Beyers Koffie opereert ‘van boer tot consument’, beschikt over twee productiefaciliteiten en stelt in totaal 180 medewerkers te werk in vijf verschillende landen. Op heden maakt het deel uit van Sucafina, een van de grootste ‘farm-to-roaster’ koffiehandelaars ter wereld.

Miko neemt het cliënteel en de activa van de business unit out-of-home over, alsook drie commerciële medewerkers. Dit zal de continuïteit van de klantrelaties en service waarborgen. De omzet bedraagt 2 miljoen euro.

Cory Bush, CEO van Beyers, meldt: “Beyers Koffie staat bekend als een expert koffiebrander voor de huismerken van grote retailers in Europa en daarbuiten.  Vandaar dat wij de strategische beslissing nemen om onze bestaande ‘Out Of Home’-activiteiten over te dragen aan Miko, zodat wij ons in de toekomst nog beter kunnen gaan focussen op het versterken en groeien van onze kernactiviteiten. We zijn ervan overtuigd dat dit beide bedrijven in staat zal stellen om op de lange termijn hun respectievelijk cliënteel nog beter te bedienen.”

Frans Van Tilborg, CEO Miko-groep, voegt eraan toe: “Het doet ons plezier dat we met deze overname ons belang in de buitenhuismarkt in België nog verstevigen. Met nagenoeg 100 servicegerichte medewerkers in de Belgische markt hebben wij een erg brede infrastructuur opgebouwd van verkoop, logistiek, techniek en after sales. Dit zal ons helpen om de activiteiten van onze collega Beyers Koffie efficiënt te integreren en de klanten een zeer goede service te verlenen.” 

In de operationele uitvoering verandert er voorlopig weinig. In de loop van januari 2023 kan je nog bestellingen@beyers.eu gebruiken om je bestelling te plaatsen. Als u vragen heeft over het bovenstaande, helpen wij u graag verder en kunt u contact opnemen met uw vertrouwde commerciële contactpersoon of ons bereiken via de contactpagina.