Roasted coffee beans
Capsule line production delivery

BEYERS KOFFIE LANCEERT NIEUWE CAPSULE-PRODUCTIELIJN

BEYERS KOFFIE HEEFT EEN GLOEDNIEUWE LIJN GENSTALLEERD IN PUURS-SINT-AMANDS, MET EEN AANZIENLIJKE CAPACITEIT VOOR KOFFIECAPSULES TER ONDERSTEUNING VAN HAAR GROEIAMBITIES

Op vrijdag 10 juni ontving Beyers Koffie een gloednieuwe productielijn. Het was een spectaculair gezicht om te zien hoe de grote machine werd gehesen op de eerste verdieping van de nieuwe productiefaciliteit in Puurs-Sint-Amands, die pas vorig jaar werd gebouwd. De nieuwe unit zal vanaf juli volledig operationeel zijn en belooft tot 130 miljoen koffiecapsules per jaar te leveren.

 

130 million more coffee capsules every yearElk jaar 130 miljoen extra koffiecapsules

Dit is weer een voorbeeld van Beyers Koffie die haar ambities om te groeien bevestigt. Deze verhoogde capaciteit, die naar verwachting in juli 2022 op volle toeren draait, stelt Beyers Koffie in staat om aan de behoeften van nog meer klanten te voldoen en efficiënter te werken.
De nieuw geïnstalleerde lijn heeft een capaciteit van 600 capsules per minuut, ofwel maar liefst 130 miljoen capsules per jaar. Dit is ongeveer 30% efficiënter dan de oudste capsuleproducerende lijnen van Beyers Koffie vandaag.
De nieuwe machine vergroot niet alleen het aantal capsules, maar draagt ook bij aan de verscheidenheid aan verpakkingstypes, wat resulteert in nog meer veelzijdige opties voor de klanten van Beyers Koffie om uit te kiezen. Het personeelsbestand zal ook toenemen om deze lijn te exploiteren.

 

Interesse in single-serve koffie blijft groeien

De installatie van deze lijn maakt Beyers Koffie nog toekomstbestendiger en speelt in op de trend van “single-serve” koffies, die wereldwijd steeds populairder worden bij consumenten. Terwijl hele en gemalen bonen traditioneel verantwoordelijk zijn voor het grootste deel van de koffieconsumptie, begint de vrij nieuwe categorie voor “eenmalig gebruik” elk jaar meer grip te krijgen op de koffiemarkten over de hele wereld. Single-serve is een handige, kosteneffectieve, energiezuinige en steeds duurzamere optie, en er wordt gezegd dat het de favoriete koffie wordt van consumenten in veel landen.

In de VS is het al de op één na meest geconsumeerde koffiesoort (na traditionele koffiezetapparaten) en in Europa wordt verwacht dat koffiepads en -capsules een CAGR van 6,8% zullen zien in de periode 2020-2025, wat een duidelijke verschuiving betekent in koffie drinkgewoonten. Er is een duidelijke stijgende lijn en Beyers Koffie staat klaar om samen met haar zakenpartners de slogan ‘Taking Coffee Further’ waar te maken en de wereld de komende decennia te verblijden met nóg meer geweldige koffies.

Delivery capsule production line