Pads line
New line group picture

BEYERS KOFFIE MAAKT ALLE 1,4 MILJARD KOFFIEPADS MILIEUVRIENDELIJK

BEYERS KOFFIE HEEFT EEN GLOEDNIEUWE, STATE-OF-THE-ART PRODUCTIELIJN GELANCEERD EN heeft ZIJN CAPACITEIT VOOR  KOFFIEPADS GEMAAKT MET PLA-FILTERPAPIER UITGEBREID.

Op haar site te Puurs-Sint-Amands breidt Beyers Koffie haar capaciteit voor de productie van koffiepads met PLA-filterpapier uit door een nieuwe productielijn te installeren. De koffiebrander maakt ook alle 1,4 miljard koffiepads die hij elk jaar produceert composteerbaar en dus duurzamer.

Vorig jaar hebben we bij Beyers Koffie een nieuwe merkidentiteit gelanceerd, naast een duidelijke ambitie van 'Taking Coffee Further'. Een van de manieren waarop we dit hebben gedaan, is door de afgelopen jaren fors te investeren om verder te groeien tot 's werelds toonaangevende duurzame koffie brander voor derden.

Ervoor zorgen dat zoveel mogelijk van onze verpakkingen duurzaam, recyclebaar en composteerbaar zijn, is een essentieel onderdeel van deze inspanningen. Nadat we eerder dit jaar thuis composteerbare koffiecapsules produceerden voor onze klant HEMA, schakelen we nu ook onze volledige productie van koffiepads om naar composteerbaar filterpapier. Dit PLA filterpapier is gemaakt van 100% natuurlijke materialen, zoals maïs en/of suikerriet. U kunt ze dus bij het ‘groenafval’ deponeren. De koffie is net zo lekker en deze pads zijn ook nog eens beter voor het milieu!

Official inauguration of pads coffee line

Christiano Hanssens; Koen Van den Heuvel, Burgemeester Puurs-Sint-Amands; Bart Buysse, CEO FEVIA startten samen de productielijn op

Waarom is dit belangrijk? Welnu, ongeveer de helft van alle koffie die Beyers Koffie elk jaar voor onze klanten produceert, wordt verpakt als pad. Dat betekent jaarlijks 1,4 miljard koffiepads! Om deze productie in goede banen te leiden – zeker gezien de verwachte groei van PLA-koffiepads – hebben we geïnvesteerd in een gloednieuwe pads-productielijn die officieel in bedrijf is genomen op 12/10/2022. De productielijn heeft een capaciteit van 1.400 pads per minuut, wat zich vertaalt in een jaarlijkse productie van 330 miljoen koffiepads. De investering hiervoor bedraagt ​​circa 3 miljoen Euro.

Cory Bush CEO Beyers Koffie

“Beyers Koffie produceert al 20 jaar koffie in pads en was ook de eerste koffiebrander die ze voor private label aanbood. We merken nu dat steeds meer van onze klanten kiezen voor deze milieuvriendelijke optie van PLA-filterpapier. Dit wordt voortaan onze standaard, simpelweg omdat we van duurzame koffie de norm willen maken. De investering in de nieuwe productielijn was dan ook nodig om onze klanten in de toekomst nog beter te kunnen bedienen. Het bevestigt ook wat Beyers Koffie al sinds 1880 doet en benadrukt onze plannen voor de komende decennia: 'Taking Coffee Further', oftewel meer en betere koffie.”

Cory Bush - CEO Beyers Koffie

Deze ontwikkeling is slechts een van de stappen die we de afgelopen jaren hebben genomen om ervoor te zorgen dat we duurzaamheid prioriteit geven in al onze activiteiten. Wij zijn ook:

  • Op onze site in Puurs-Sint-Amands onze eigen groene stroom produceren met hoogtechnologische energiezuinige branders met warmterecuperatie;
  • Werken met 100% groene stroom en compenseren voor alle CO2-uitstoot;
  • Aardgas gebruiken om koffie te branden en onze gebouwen te verwarmen;
  • Gebruik maken van onze eigen waterzuiveringsinstallatie.
     

Lees meer over onze pads op deze pagina:

Pads coffee machine