Beyers Background
Thuis composteerbare capsules

Koffie, goed voor mens en milieu

Beyers Koffie maakt thuis composteerbare koffiecapsules voor hema

Samen met hun klant HEMA gaat de koffiebrander nu nog een stapje verder in zijn zin naar duurzaamheid en innovatie. Ze brengen thuis composteerbare koffiecapsules op de markt voor het huismerk van de winkelketen. Bijzonder aan deze cups is dat je ze eenvoudigweg thuis op de composthoop kan gooien, samen met je groenten, fruit – en tuinafval. Even lekker van smaak en goed voor het milieu!

100% biologisch afbreekbare capsules

Elke koffieliefhebber kent de voordelen van koffie in capsules. Elke tas opnieuw kan je het aroma en de sterkte van je koffie kiezen, zonder in te boeten aan kwaliteit. Ook de HEMA capsules komen er in verschillende aroma’s en sterktes die op de verpakking worden weergegeven met kleuren en getallen.

Maar het is niet altijd duidelijk waar je met de gebruikte capsules heen moet wil je ze duurzaam laten verwerken. Beyers Koffie heeft nu voor HEMA de ideale oplossing; thuis composteerbare koffiecapsules! De capsules zijn gemaakt van hernieuwbaar plantaardig materiaal waardoor de capsules na gebruik volledig thuis kunnen worden gecomposteerd op je eigen composthoop. Gooi ze dus gerust tussen je groenten, fruit- en tuinafval en laat de natuur zijn werk doen. Zes maanden later ga merken dat er van de capsules niets meer overblijft. Een sterk staaltje van vooruitstrevende technologie en zo wordt elke tas koffie een duurzame tas!

Thuis composteerbare capsule

Wist je dat?

Wist je trouwens dat koffiegruis ideaal is voor je compost? De gemalen koffie zit boordevol magnesium, fosfor, kalium en stikstof. Deze laatste verhoogt de snelheid van compostering en heel wat planten zijn er dol op. De stikstof houdt daarenboven ongewenste gasten als slakken en mieren weg.

Beyers Farmer connect traceerbare koffie

Rainforest Alliance Certified en traceerbaar van plantage tot tas

De koffie in de HEMA thuis composteerbare koffiecapsules is Rainforest Alliance Certified ™. Dit is een garantie dat de koffieboerderijen voldoen aan standaarden die de levenskwaliteit van de boerenfamilies helpen verbeteren en flora en fauna beschermen. Daarenboven is de koffie ook traceerbaar via de farmer connect® technologie. Deze laatste is een end-to-end traceerbaarheidsplatform, aangestuurd door IBM, en maakt gebruik van geavanceerde blockchain-technologieën om een brug te slaan tussen boeren, consumenten en iedereen daartussen. Je kan nu de reis van je koffie volgen, helemaal van zijn plaats van herkomst tot in je koffietas, én iets teruggeven aan de koffieboeren en hun gemeenschappen dankzij de Thank My Farmer™ app.

De HEMA thuis composteerbare koffiecapsules zijn verkrijgbaar als Dark Roast, Espresso en Lungo en zijn Nespresso® compatibel*. Prijs: €2,75,- voor een doosje van 10 stuks.

Te koop in je HEMA winkel, op www.Hema.com

Bekijk de Hema capsules hier

*Nespresso® is een gedeponeerd handelsmerk in eigendom van Société des Produits Nestlé S.A. HEMA is op geen enkele wijze verbonden met of gelieerd aan Nestlé S.A. of Nespresso®.